Wat betekent MGO in honing?

Het actieve component

Methylglyoxal, of in het kort MGO, is de actieve component in Mānuka honing. Mānuka honing is uniek en bevat als een van de weinige honingsoorten ter wereld dit actieve bestanddeel. Er is extensief onderzoek gedaan naar de medicinale effecten van Mānuka honing en er is gebleken dat het een positief effect heeft op onze gezondheid.

Dit actieve bestandsdeel komt uit de nectar van de leptospermum scopoarium, een struikgewas dat alleen voor komt in Nieuw Zeeland en in kleine hoeveelheden in Australië. Door dit geheime ingrediënt heeft Manuka honing bewezen antimicrobiële en antibacteriële eigenschappen.

UMF versus MGO

Er zijn verschillende systemen om de waarde van de hoeveelheid Methylglyoxal in de honing aan te geven. Om het zo simpel mogelijk te houden, en gebaseerd op de test resultaten, hebben wij gekozen om op ons label de hoeveelheid MGO in milligram per kilogram honing aan te geven.

Ons team bestaat uit wetenschappers, die gezamenlijk al meer dan 20 jaar onderzoek doen naar Mānuka honing en mede daarom hebben we besloten om het simpel te houden voor de consument. 

De origine

De origine van onze honing kun je vaststellen met ons Track & Trace systeem door jouw unique batch nummer in te vullen op onze website. Daarnaast is Zealandia Honey® gecertificeerd door 'New Zealand Made' zodat je verzekerd kan zijn van de herkomst van jouw honing.

Laboratorium

Zealandia Honey® producten worden onderzocht in onafhankelijke ISO 17025 gecertificeerde laboratoria in Nieuw Zeeland. Hier wordt de waarde van onder andere de DHA, MGO en HMF vastgesteld om zeker te zijn van de kwaliteit van jouw honing. Zealandia Honey® test daarnaast intensief op 150 pesticiden, inclusief glyfosaat. Dit is uniek voor een honing merk.