Tso Bloemkool in sticky honingsaus

General Tso Bloemkool geserveerd in sticky honing saus

Product

Zealandia Honey ® Kānuka

Omdat de honing licht wordt verhit in de saus is het een goed idee om de Kānuka honing te gebruiken, daarnaast is deze honing goedkoper en mede daarom een aanrader voor de sticky honingsaus.

Maaltijd informatie

Serveert 4 tot 6 personen als hoofdgerecht met rijst. Vrij van melkproducten. Bereidingstijd is ongeveer 35 minuten inclusief koken.

An English note from Emma: I absolutely adore this vegetarian version of a classic takeaway General Tso Chicken. I love making it for guests at dinner parties and hearing how much they’re enjoying “the chicken”.

Ingredienten

Voor de bloemkool:

½ bloemkool, gesneden in 1cm kropjes

1 cup bloem

⅔ cup maizena of maismeel

1 ½ teelepel bak poeder

1-2 teelepels zout

4 eieren

¼ - ½ cup water

1 cup rijstolie voor het bakken

Voor de saus:

1 eetlepel sesamolie

3 teentjes knoflook, geplet

1-2 cm gember, geraspt

½ cup water

1 eetlepel maizena

½ cup lichte sojasaus

¼ cup rijstazijn

2 eetlepels suiker

2 eetlepels tomatensaus

2-3 eetlepels Zealandia Honey ® Kānuka

Om te serveren

Gekookte jasmijn rijst

Sesam zaadjes

Lente uitjes, fijn gehakt

Methode

Stap 1:

Bereid de bloemkool en het beslag

Snij de bloemkool in stukjes van ongeveer 1 cm

Voor het beslag: combineer alle ingrediënten in een grote kom (behalve de olie) - De bloemkool gaat ook in de kom, maar later dus zorg dat hier ruimte voor is. Goed roeren tot er geen klonten meer zijn en het zou vrij dik moeten worden, zodat het aan de bloemkool hecht. Het water kun je langzaam toevoegen en hiermee de consistentie bepalen, meer water is een dunnere saus.

Stap 2:

Bereid de saus

Combineer alle ingrediënten, behalve Zealandia Honey ® Kānuka honing, voor de saus in een kleine sauspan. Zet het apart. 

Stap 3:

Kook de bloemkool

Verhit 2-3 cm olie in een frituurpan of klein pannetje op een matig vuur. Laat een handvol bloemkool vallen in het beslag en roer het totdat alle bloemkool onder het beslag zit.

Om te testen of de pan heet genoeg is kun je een beetje beslag in de pan doen. Het zou moeten gaan borrelen maar niet moeten verbranden. Wanneer de olie op temperatuur is, voeg de bloemkool in het beslag één voor één toe.

Schud de overdaad aan beslag af terug in de kom. Frituur de bloemkool zo'n 4 tot 5 minuten, gedurende het frituren draai de bloemkool af en toe even om totdat het een mooi geel gouden korst heeft. Tijdens het voorbereiden van de eerste hoeveelheid bloemkool, plaats een theedoek onder een ovenrek en laat de bloemkool uit druppelen.

Stap 4:

Kook de saus

Nu de bloemkool aan het frituren is heb je tijd om de saus te bereiden. Plaats de sauspan op een laag vuur, en breng deze op temperatuur. Zorg ervoor dat je af en toe roert om de maizena goed te laten mengen zodat het geen klonten vormt. Laat de pan zo'n 4 tot 5 minuten op het vuur staan tot alle bloemkool is gekookt. Haal de pan van het vuur en voeg nu de Zealandia Honey ® Kānuka honing toe aan het gerecht. Proef de saus en voeg wat zout, honing of een citroentje toe tot het op smaak is.

Stap 5:

Combineer de bloemkool met de saus

Wanneer alle bloemkool gefrituurd is en uitgelekt kun je de saus toevoegen aan de bloemkool. Let op! Niet te veel, het moet genoeg zijn maar zeker niet te veel. Daarna wil je het direct serveren zodat je bloemkool lekker crispy blijft.

Om te serveren

Serveer de bloemkool op een bedje van jasmijnrijst en bestrooi het met de vers gesneden lente ui en sesamzaadjes. 

Tso cauliflower recipe with honey

Laat een bericht achter

Alle berichten worden bekeken en goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd