Voorgerecht met Mānuka Honing
Flatbread met geitenkaas en Mānuka honing
Product
Deze saus heeft een uitgesproken karakter met een echte punch, hij combineert goed met de uitgesproken smaak van het platbrood (ofwel flatbread).
Maaltijd informatie
Serveer 4 personen als een entree. 25 minuten voorbereidingstijd inclusief het koken.
Ingrediënten
Voor de rode bietjes:
400g rode bieten, gesneden
1 teelepel olijfolie
Snufje zout
Voor het platte brood:
1-2 grote flatbreads
Een paar handen vol met Rucola
200g geitenkaas
60g pijnboompitten
2 eetlepels Zealandia Honey ® Silver
Methode
Stap 1:
Maak de bieten frietjes/chips
Verhit de oven tot 200°C, met voorkeur een hete lucht oven, en breng wat bakpapier aan in de oven waar nodig.
Voor de frietjes ofwel chips, schil de bietjes en snijd ze vrij fijn. De stukjes moeten echt zo dun zijn als een vel papier, dus het makkelijkste is om dit te doen met een mandolin of een kaasschaaf. Stop de bietjes in een kom met olie en zout; gebruik je handen om er zeker van te zijn dat alle bietjes goed zijn gecoat.
Leg de bietjes in een enkele laag op een ovenschaal. Als de bietjes niet allemaal passen, gebruik dan een extra ovenschaal. Bak ze in de oven voor ongeveer 10-12 minuten en draai ze ongeveer op de helft van de tijd. Eenmaal krokant, haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een ovenrek met een handdoek eronder.
Let goed op, de ene oven schaal gaat misschien harder dan de ander dus haal ze uit de oven wanneer nodig om verbranden te voorkomen.
Stap 2:
Maak het flatbread
Warm het brood op in de oven nadat de chipjes klaar zijn. Verdeel de geitenkaas, Rucola en chipjes samen met de pijnboompitten over het brood. Daarna kun je de Zealandia Honey ® Silver honing toevoegen tot het op smaak is.
Om te serveren
Snijd het flatbread in stukken, lekker delen en genieten!