Voorgerecht met Mānuka Honing

Flatbread met geitenkaas en Mānuka honing

Product

Zealandia Honey ® Silver

Deze saus heeft een uitgesproken karakter met een echte punch, hij combineert goed met de uitgesproken smaak van het platbrood (ofwel flatbread).

Maaltijd informatie

Serveer 4 personen als een entree. 25 minuten voorbereidingstijd inclusief het koken.

Ingrediënten

Voor de rode bietjes:

400g rode bieten, gesneden

1 teelepel olijfolie 

Snufje zout

Voor het platte brood:

1-2 grote flatbreads

Een paar handen vol met Rucola

200g geitenkaas

60g pijnboompitten

2 eetlepels Zealandia Honey ® Silver

Methode

Stap 1:

Maak de bieten frietjes/chips

Verhit de oven tot 200°C, met voorkeur een hete lucht oven, en breng wat bakpapier aan in de oven waar nodig.

Voor de frietjes ofwel chips, schil de bietjes en snijd ze vrij fijn. De stukjes moeten echt zo dun zijn als een vel papier, dus het makkelijkste is om dit te doen met een mandolin of een kaasschaaf. Stop de bietjes in een kom met olie en zout; gebruik je handen om er zeker van te zijn dat alle bietjes goed zijn gecoat.

Leg de bietjes in een enkele laag op een ovenschaal. Als de bietjes niet allemaal passen, gebruik dan een extra ovenschaal. Bak ze in de oven voor ongeveer 10-12 minuten en draai ze ongeveer op de helft van de tijd. Eenmaal krokant, haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een ovenrek met een handdoek eronder. 

Let goed op, de ene oven schaal gaat misschien harder dan de ander dus haal ze uit de oven wanneer nodig om verbranden te voorkomen.

Stap 2:

Maak het flatbread

Warm het brood op in de oven nadat de chipjes klaar zijn. Verdeel de geitenkaas, Rucola en chipjes samen met de pijnboompitten over het brood. Daarna kun je de Zealandia Honey ® Silver honing toevoegen tot het op smaak is.

Om te serveren

Snijd het flatbread in stukken, lekker delen en genieten!

 

Flatbread with Zealandia Honey

Laat een bericht achter

Alle berichten worden bekeken en goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd