Nagerecht met Mānuka honing

Saffraan & honing cheesecake

Product

Zealandia Honey ® Brons

Zealandia's bronzen label gaat goed samen met de zachte smaken van deze cheesecake, zonder dat het de saffraan 'overpowered'. 

Maaltijd informatie

Serveert 6 tot 8 personen als dessert. 30 minuten voorbereidingstijd en in totaal 3-4 uur.

Ingrediënten

Voor de bodem:

150g roomboter, gesmolten

300g gemberkoekjes, geplet  

Voor de vulling:

1 gr saffraan, gemalen

Snufje suiker

2 eetlepels citroen sap

500g room kaas

1 blik gecondenseerde melk (375ml)

3 eetlepels Zealandia Honey ® Brons

1 eetlepel vanillebonen pasta

Om te serveren

Een beetje fruit om het aan te kleden (vruchten zoals bosbessen of frambozen)

 

Poeder suiker

Methode

Stap 1:

Maak de bodem

Smelt de roomboter. Stop de koekjes in een blender of foodprocessor tot dat ze erg klein en fijn zijn. Daarna druk je de mix van boter en koekjes in een springvorm van ongeveer 23 cm. Maak de bodem plat en druk de mix zo'n 4 tot 5 centimeter aan de randen omhoog. Druk niet te hard want anders zit de cheesecake straks vast aan je vorm. Zet het in de koelkast voor 10 minuten om af te koelen terwijl je de vulling maakt. 

Stap 2:

Maak de vulling

Als jouw saffraan niet goed gemalen is, maak het dan nog fijner met een vijzel met een klein beetje suiker. Voeg citroensap toe om de saffraan en suiker op te lossen. Klop de roomkaas in een grote schaal met een elektrische of handmatige mixer tot dat het helemaal egaal is. Daarna moet je de gecondenseerde melk kloppen terwijl je de randjes van de schaal netjes afschraapt. Klop dan de saffraan-lemon mix met Zealandia Honey ® Brons en vanille tot dat het helemaal combineert.

Step 3:

Laat de cheese cake rijzen

Giet de mix in de bodem en maak de bovenkant mooi egaal met een spatula. Bedek dan het schaaltje met een beeswax wrap en laat het in de koelkast staan voor minimaal 2 tot 3 uur.

Om te serveren

Maak de springvorm open, kleed de cheesecake aan met wat fruit en poedersuiker. Snijd daarna de cheesecake in stukjes en geniet van een heerlijk dessert!

 

 Cheesecake with honey dessert

Laat een bericht achter

Alle berichten worden bekeken en goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.