Wat betekent APP in honing?

Actieve Polyphenolen

Met Actieve polyphenolen (of APP®kun je de hoeveelheid bio-actieve componenten kwantificeren die aanwezig zijn in Zealandia Honey® producten. Hoe hoger de waarde die is aangegeven, hoe meer polyphenolen en bio-actieve componenten de honing bevat.

Vrije radicalen

Polyphenolen helpen met het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam. Ze zijn een anti-oxidant en mede daarom verantwoordelijk voor deze eigenschap. Elke honing bevat polyphenolen maar honing uit Nieuw Zeeland bevat een hogere hoeveelheid van deze bioactieve componenten doordat de ozonconcentratie boven Nieuw Zeeland erg laag is.

Planten

Doordat de ozonlaag hier vrij 'dun' is, hebben planten een beter afweersysteem nodig om zich te beschermen tegen schadelijke UV straling. Polyphenolen helpen als afweersysteem bij de bescherming tegen UV. Doordat honing voortkomt uit het omzetten van nectar van verschillende plantsoorten, en deze staan in Nieuw Zeeland die daardoor een hoger aantal polyphenolen bevat, komen polyphenolen ook in hoge waardes voor in onze honing producten.

Sport

Zoals de meeste mensen die intensief sporten weten helpen antioxidanten met herstel. Honing is uitermate goed voor herstel na sporten, maar ook tijdens het sporten kan honing helpen. Doordat de glycemische index van honing lager is dan die van geraffineerde suikers wordt het trager opgenomen en afgegeven in de bloedbaan. Hierdoor heeft het een ander effect op het lichaam tijdens en na het sporten. Mix een eetlepel honing in jouw water tijdens een triathlon en je hebt een langer durende afgifte van energie in tegendeel tot sportdranken of gels.