Onze honing is onafhankelijk geverifieerd door een ISO 17025 geaccrediteerd laboratorium in Nieuw Zeeland om te voldoen aan de strenge eisen van de overheid (Ministry for Primary Industries) en de extra voorwaarden die Zealandia Honey® stelt aan de honing.

Om meer uit te vinden over de testen die wij uitvoeren kun je ook kijken op onze Global Website, of je vind de meest relevante testen in de lijst hieronder;

 

MGO

Methylglyoxal mg/kg zoals aangegeven op het label, het actieve component in Mānuka honey
APP
Actieve Polyphenolen per mg/100g zoals aangegeven op het label

HMF
Hydroxymethylfurfural minder dan 40 mg/kg, om te controleren of honing niet te warm is geworden en wat de leeftijd van de honing is
Tutin
Minder dan 0.70mg/kg, om te checken voor neurotoxins
C4s
C4 sugars minder dan 7%, om de kwaliteit te waarborgen en erop toe te zien dat de bijen niet teveel suiker zijn bijgevoerd
Diastase
Diastase activity niet minder dan 7 shade/g, om de actieve enzymen te testen in honing
Moisture
Vochtgehalte minder dan 20%
Foreign matter
Kwaliteitscheck om te zorgen dat er geen vervuiling aanwezig is in de honing
DNA
DNA pollen van het type honing, minder dan Cq 36 voor monoflorale honing 
APC
Aerobic plate count minder dan 10.000 cfu/g om de hygiene en voedselveiligheid vast te stellen
Escherichia coli
Minder dan 10 cfu/g om de hygiene en voedselveiligheid vast te stellen
Yeast
Minder dan 1000 cfu/g om gisten in jouw honing tegen te gaan
Mould
Minder dan 1000 cfu/g om gisten tegen te gaan en de smaak te behouden
Staphylococcus aureus
Minder dan 50 cfu/g om de voedselveiligheid te garanderen
Total coliform
Minder dan 10 cfu/g om de voedselveiligheid te garanderen